هدف اصلی آهن و فولاد در صنعت ساختمان تشکیل اسکلتی است که همه چیز را درکنار هم نگه دارد. از فولاد سازهای عمدتا به عنوان ماده تقویت کننده برای مقابله با مقاومت در برابر کشش و شکل پذیری بتن استفاده میشود. در این قسمت از دانشنامه عصرآهن، الزامات مربوط به انواع مقاطع فولادی و ضوابط فشردگی آنها بررسی خواهد شد.
در بازار آهن ایران انواع مقاطع فولادی توسط تولیدکنندگان معتبر برای خرید وجود دارد. هر کدام از این مقاطع کاربرد و استفاده منحصر به خود را دارد و اساس نوع کاربری انتخاب میشود.
قطعات فولادی در قالبهای ریختهگری به صورت پیوسته و بدون اتصال تولید میشوند که اشکال مختلف آنها در ادامه شرح داده شده است. برای آشنایی بیشتر با انواع مقاطع فولادی در ادامه با ما همراه باشید.
اعضا فلزی از مهمترین مصالح ساختمانی هستند که با شکل و سطح مقطع همچنین کیفیت مکانیکی و شیمیایی مربوط به خود مشخص میشوند.
انتقال بارهای افقی و قائم از طریق اعضا فولادی سازهای صورت میگیرد. انواع مقاطع فولادی در قالبهای ریخته گری پیوسته و بدون اتصال تولید میشوند که اشکال مختلف آن به شرح زیر است:
انواع مقاطع فولادی تولید شده توسط کارخانجات فولاد زیاد است اما عمدهترین مقاطع فولادی مصرفی در صنعت ساخت و ساز شامل میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی، پروفیل و ورق که هر یک از اینها در دستهبندی بالا قرار میگیرد.